Sinds de bodem van maart 2020 zijn veel beleggers al op de proef gesteld. Zo wisten de beurzen tijdens de afgelopen 13 maanden volatiel te bewegen. Tijdens meerdere momenten zijn beleggers op het verkeerde been gezet. Juist daarom is het van belang om van deze beursbewegingen te leren. Beurscorrecties zijn immers heel normaal en geven niet direct reden tot zorgen.

De beleggers die al wat langer meelopen weten dat de meeste beursbewegingen volatiel verlopen. Ook stijgende bewegingen gaan in het overgrote deel gepaard met de nodige tussentijdse correcties. En ook tijdens de huidige beursrally hebben we meerdere keren meegemaakt dat beleggers op het verkeerde been gezet werden.

Beurscorrecties zijn ook binnen sterke beursrally’s normaal

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Seth Golden, is te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen maanden meermaals geconfronteerd is met een beurscorrectie. Net voor de Amerikaanse verkiezingen liep de beurscorrectie zelfs op tot bijna 10%. Ook toen was er een groep beleggers aanwezig die van mening was dat de beurzen een nieuwe dalende beweging zouden ondergaan. Achteraf weten we dat die dalende beweging er niet is gekomen. Het was juist een geschikt moment om alsnog aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

Deze grafiek maakt duidelijk dat beleggers niet bang moeten zijn voor beurscorrecties. Ook tijdens de meest indrukwekkende beursrally’s moeten de beurzen gezonde correcties ondergaan. En dat biedt vaak juist kansen voor de achtergebleven beleggers.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.