De S&P 500 index werd in de maand september geconfronteerd met de eerste rode handelsmaand van het jaar. Vanaf de top gerekend noteert de Amerikaanse index op dit moment ongeveer 5% lager. Beleggers moeten niet schrikken van deze koersdaling, want het verleden laat zien dat dergelijke koersvallen heel normaal zijn.

Tijdens de afgelopen weken zijn de wereldwijde beurzen blootgesteld aan het nodige verkoopgeweld. Met name tijdens de afgelopen week was daar sprake van. En daarmee zijn er wat scheurtjes ontstaan in het beeld van de onverwoestbare beursrally. Mogelijk loopt het koersverlies tijdens deze maand zelfs verder op.

Beurscorrecties zijn heel normaal

De beleggers die al wat langer meelopen die weten dat beurscorrecties heel normaal zijn. Ook binnen een sterke beursrally neemt de stier regelmatig gas terug om tot rust te komen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index gemiddeld genomen elk jaar geconfronteerd wordt met een beurscorrectie van 14,2% (vanaf de top gerekend).

Gezien het verleden lijken beleggers er dus verstandig aan te doen om nu niet direct in paniek te raken. Met name voor de startende beleggers is dit van groot belang. Ook op de aandelenmarkten zijn er immers golfbewegingen te herkennen. En het verleden leert ons dat beurscorrecties juist enorme kansen kunnen bieden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis