Wall Street gaat een pijnlijk kwartaal tegemoet, dat beweert professor economie Jeremy Siegel. Hij is normaal gezien altijd redelijk positief over de financiële markten, maar deze keer waarschuwt hij beleggers en investeerders dat er tijdens het vierde kwartaal problemen zullen zijn inzake de hoge inflatie in de Verenigde Staten en het monetair beleid van de Fed. 

Gaan de Amerikaanse aandelenmarkten het moeilijk hebben tijdens het vierde kwartaal? Professor economie Jeremy Siegel vreest van wel omdat de stijgende inflatie toch voor meer problemen gaat zorgen dan de Amerikaanse centrale bank voorspelt. Siegel verwacht dat de Federal Reserve hun soepel monetair beleid sneller dan gepland gaat moeten terugschroeven en daar zijn beleggers en investeerders niet op voorbereid volgens hem.

We’re headed for some trouble ahead. Inflation, in general, is going to be a much bigger problem than the Fed believes. There’s going to be pressure on the Fed to accelerate its taper process. I do not believe that the market is prepared for an accelerated taper.

Hij neemt afstand van zijn ‘bullish’ voorspelling die hij in januari deed, namelijk dat de Dow Jones naar 35.000 punten zou stijgen eind dit jaar. Of hij is in ieder geval voorzichtiger geworden want als de Federal Reserve actie onderneemt, dan zullen groeiaandelen het zwaar te verduren krijgen. Voornamelijk aandelen van technologebedrijven zullen dan klappen krijgen.

Goud

Siegel verwacht dat beleggers hun kapitaal zullen verschuiven naar waarde-aandelen van bedrijven die gaan profiteren van stijgende interestvoeten en hogere dividenden kunnen aanbieden aan hun aandeelhouders. Ook over goud is hij optimistisch. Hij vindt dat het gele edelmetaal aantrekkelijk gewaardeerd is omwille van de populariteit van bitcoin. Veel beleggers verkiezen het digitale alternatief maar hij verwacht een terugkeer naar goud.

I remember inflation in the 70s. Everyone turned to gold. They turned to collectables. They turned to precious metals. Today in our digital world, they’re turning to bitcoin, and I think ignoring gold.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Jernej FurmanFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>