Tijdens de afgelopen twee handelsdagen was er sprake van een euforische stemming op de beursvloer. Zo wisten de beurzen tijdens deze handelsdagen fors in waarde te stijgen. Tijdens de handelssessie van dinsdag was er op Wall Street zelfs sprake van een stijging met 10%. Toch moeten beleggers voorbereid zijn op een aanhoudende beweeglijkheid.

Steeds meer beleggers durven weer terug te keren naar de beursvloer. Dit heeft alles te maken met de imposante herstelbeweging die tijdens de afgelopen twee handelsdagen plaatsvond. Als reactie op deze beursstijging is het vertrouwen in verder stijgende beurskoersen toegenomen. Toch is de kans groot dat de volatiliteit nog wel even op de financiële markten aanwezig blijft.

Beleggers moeten niet te euforisch raken

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat één zwaluw zeker nog geen zomer maakt. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat de Dow Jones index in het verleden wel vaker tijdens één handelsdag met minstens 10% in waarde wist te stijgen. Dat hoeft echter niet direct goed nieuws voor beleggers te betekenen. Gemiddeld gezien noteert Wall Street immers een halfjaar later bijna 8% lager. Slechts in 25% van de gevallen noteerde de Dow Jones index 6 maanden later hoger. Ook een jaar later is er nog steeds gemiddeld gezien sprake van een daling (-3,21%).

Dit onderzoek maakt duidelijk dat beleggers moeten uitkijken dat ze niet te euforisch raken. Juist tijdens een Bear Market is er vaak sprake van forse herstelbewegingen. Deze worden echter vaak wel opgevolgd door opnieuw stevige berentikken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)