De aandelenmarkten zijn tot nu toe bezig aan een uitstekende handelsweek. De maatregelen die door de centrale banken en de overheden zijn genomen lijken beleggers gerust te stellen. Een deel van de beleggers durft langzaam maar zeker weer terug te keren naar de financiële markten. En een belangrijk onderzoek voorspelt verder stijgende beurskoersen.

Tijdens de afgelopen twee handelsdagen wisten de wereldwijde beurzen fors in waarde te stijgen. Het heeft er alle schijn van dat beleggers steeds meer gewend raken aan het coronavirus. Daarnaast hebben steeds meer beleggers er vertrouwen in dat de centrale banken redding zullen bieden. Tijdens de afgelopen jaren hebben ze dat immers al vaker gedaan.

Deze unieke combinatie voorspelt goed nieuws voor de beurzen

Tijdens de handelssessie van dinsdag was er sprake van een imposante beursstijging op Wall Street. Tijdens die dag wist meer dan 85% van alle Amerikaanse aandelen in het groen te eindigen. En dat terwijl de S&P 500 index nog meer dan 20% verwijderd was van het oude hoogtepunt. Met andere woorden was er nog steeds sprake van een officiële Bear Market.

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat juist die combinatie enorm goed nieuws kan betekenen voor de beurzen. In het verleden is dit immers al vaker voorgekomen en tijdens alle keren noteerde de S&P 500 index een jaar later hoger. Daarbij was er sprake van een gemiddelde stijging met 29%.

Mogen we hopen op verder stijgende beurskoersen?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar