De groei van de wereldeconomie staat op dit moment onder druk. Dat is voor een groot deel te danken aan de handelspolitiek van Donald Trump. De machtsstrijd tussen de VS en China heeft effect gehad op de meeste economieën in de wereld. Met name de exportgerichte landen hebben het op dit moment moeilijk. Beleggers moeten daarom ook rekening houden met een lagere winstgroei.

Tijdens de afgelopen jaren zijn beleggers op riante bedrijfswinsten getrakteerd. De meeste bedrijven wisten te profiteren van de groei van de wereldeconomie. En dit was ook duidelijk terug te zien aan de beurskoersen. Uiteraard waren er ook bedrijven die niet wisten te profiteren van de economische groei. Deze bedrijven werden op de beursvloer juist keihard afgestraft.

Deze indicator voorspelt onheil voor Amerikaanse bedrijven

Volgens de economen van Macrobond and Nordea moeten beleggers de komende tijd rekening houden met een lagere winstgroei. Het team van economen deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat er sinds de jaren ’90 al sprake is van een sterke correlatie tussen de USA Nordea macro based EPS indicator en de S&P 500 Operating EPS. En de eerstgenoemde indicator voorspelt op dit moment weinig goeds voor de winstgroei bij de S&P 500 bedrijven. Deze indicator is namelijk onlangs in het rood gedoken en dat kan onheil betekenen voor Amerikaanse bedrijven.

Moeten we vrezen voor een winstrecessie?

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!