Het jaar 2021 stond in het teken van de imposante beursrally. Geen enkele keer is de stier serieus in gevaar gekomen. Deze beursrally werd mede veroorzaakt door de enorme winstgroei bij de beursgenoteerde bedrijven. Beleggers moeten er echter rekening mee houden dat die trend dit jaar compleet anders zal gaan zijn.

Het jaar 2022 is nog maar amper een maand oud en door verschillende beleggers wordt er nu al gevreesd voor de rest van het beursjaar. Gezien de onverwachte koersdaling van de afgelopen weken, is deze gedachte overigens goed te begrijpen. Beleggers hoeven ook geen hulp te verwachten vanuit de kant van de groeicijfers, want deze cijfers zullen dit jaar beduidend lager uitvallen dan vorig jaar het geval was.

Lagere groeicijfers kunnen leiden tot meer beweeglijkheid

Volgens de analisten van Morgan Stanley zal de winstgroei bij de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven dit jaar een stuk lager gaan uitvallen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley & Co. Research, zijn de winstverwachtingen bij de S&P 500 index in beeld gebracht. De hoogste groeicijfers zullen waarschijnlijk tijdens het vierde kwartaal van 2022 behaald worden, want dan wordt er gerekend op een gemiddelde winstgroei van 15%.

Ook deze grafiek laat zien dat dit jaar waarschijnlijk een stuk minder gemakkelijk zal gaan verlopen dan het jaar 2021. Dit hoeft overigens helemaal geen probleem te zijn, want door heftige koersbewegingen krijgen beleggers ook de kans om interessante aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Daarnaast hoeft een slecht begin van een beursjaar helemaal geen onheil te betekenen voor de rest van het jaar.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis