Gisteren stond het langverwachte rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Zoals verwacht bleef de rente onveranderd, maar Fed-voorzitter Jerome Powell liet wel zijn licht over de nabije toekomst schijnen. Powell sloeg verrassend genoeg een veel strengere toon aan dan beleggers verwacht hadden. En dat is de reden dat de beurzen nu weer onder druk staan.

Jerome Powell liet tijdens de persconferentie van gisteren duidelijk weten dat de rente binnen afzienbare tijd verhoogd zal worden. Volgens economen is de kans groot dat de eerste renteverhoging in maart al een feit is. Ook liet Powell weten dat het opkoopprogramma sneller dan verwacht wordt afgebouwd. De Amerikaanse centrale bank ziet de hoge inflatie op dit moment als een dusdanig grote bedreiging dat er snel ingegrepen moet worden. En dat hadden beleggers van tevoren niet zien aankomen.

Beleggers moeten dit steunniveau in de gaten houden

Aanvankelijk waren de Amerikaanse beurzen gisteren bezig aan een goede handelsdag. Toch werd aan het einde van de handelsdag alle winst weer prijsgegeven als reactie op de woorden van Jerome Powell. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, is het belangrijkste steunniveau in beeld gebracht dat beleggers op dit moment in de gaten moeten houden. Dit is de driedubbele steun rond koers 4.250 bij de S&P 500 index. Op het moment dat deze steunzone sneuvelt, kan de dalende trend een nieuwe impuls krijgen.

Niet alleen voor traders is dit koersniveau belangrijk, ook alle andere beleggers doen er verstandig aan om dit steunniveau in de gaten te houden. Het belooft in ieder geval weer een volatiele handelsdag te gaan worden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis