Tijdens de handelssessie van woensdag wist de Nasdaq 100 index fors in waarde te stijgen. Er was immers sprake van een beursstijging van meer dan 2,5%. En dat was een opvallende koersstijging, want de dag ervoor werd de toonaangevende techbeurs nog geconfronteerd met een daling van meer dan 2,5%. Wat betekent dat voor de komende beursmaanden?

Tijdens de afgelopen handelsweek moesten de Amerikaanse beurzen opnieuw waarde inleveren. Toch hadden maar weinig analisten dat op woensdag zien aankomen. Tijdens die handelsdag leek namelijk een trenddraai gerealiseerd te zijn. Zo wisten de indices stevig in waarde te stijgen. Deze winst bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn, want tijdens de laatste twee handelsdagen van de week werd deze koerswinst volledig prijsgegeven.

De beer lijkt nog niet van plan te zijn om te vertrekken

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research hebben we vaker bij de techbeurs een krachtige beursstijging gezien (woensdag) als reactie op een stevige beursdaling (dinsdag). Op de bovenstaande tabel zijn alle voorgaande keren in beeld gebracht waarbij de Nasdaq 100 index een koersdaling van minstens 2,5% wist op te volgen met een koersstijging van minstens 2,5% (sinds het jaar 2000 gemeten).

Op de tabel is te zien dat een dergelijke koersreactie meestal op korte termijn geen goed nieuws betekent. De Nasdaq 100 index noteert immers gemiddeld een maand later 4,22% lager. Tevens is er gemiddeld gezien tijdens die maand sprake van een maximale ‘drawdown’ van gemiddeld bijna 10% (daling van piek tot dieptepunt).

Breken er volatiele beursweken aan?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)