De beursweek start positief voor de Europese aandelenmarkten dankzij de hoop op een werkend vaccin tegen COVID-19. Er zou nieuws zijn over het onderzoek van AstraZeneca, beleggers en investeerders verwachten hoopgevend nieuws en kopen alvast aandelen. De ontwikkeling van het vaccin had eventjes stilgelegen omwille van veiligheidsoverwegingen. 

De Europese beurzen zijn positief gestart. Het positieve sentiment wordt veroorzaakt door mogelijk hoopgevend nieuws over AstraZeneca, een veelbelovend coronavaccin. Het onderzoek naar dit vaccin heeft eventjes stilgelegen maar zal opnieuw worden verdergezet. Hierdoor kan de derde fase van start gaan en dat horen beleggers graag.

Het vaccin is één van de potentiële kandidaten die de pandemie een halt kan toeroepen. Het is dus niet verwonderlijk waarom beleggers en investeerders zoveel belang hechten aan AstraZeneca. Als er een werkend vaccin wordt gevonden, betekent dit dat we kunnen terugkeren naar een normale situatie waarbij de wereldeconomie opnieuw kan groeien.

Stijging op beurzen

De BEL20 begon de beursdag met 0,50 procent in de plus. De AEX en de Duitse DAX deden het beter met een start van 0,90 procent. Het nieuws over de voortzetting van de ontwikkeling van AstraZeneca komt op een goed moment. Het aantal besmettingen in Europa is namelijk aan het toenemen. Beleggers hebben positief nieuws nodig om de moed niet te verliezen.

Ook elders gaan de aandelenmarkten hoger door de start van de derde fase. Niet alleen aandelen zouden er mee gebaat zijn, ook de oliemarkt zou ontzettend hard profiteren van een werkend vaccin. Het belang van een werkend vaccin is ontzettend groot, alsof de wereldeconomie er mee valt of staat. Wat uiteraard overdreven is maar niet onbelangrijk.

Bronnen: CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>