Afgelopen dinsdag verlaagde de Amerikaanse centrale bank haar rentestand met 50 basispunten. Door middel van deze renteverlaging wil de Fed de economische schade van het coronavirus beperken. Uit onderzoek blijkt echter dat beleggers niet bepaald blij hoeven te zijn met deze nood renteverlaging.

Donald Trump heeft tijdens de afgelopen weken extra druk op de Fed uitgeoefend. Volgens de president moest de Amerikaanse centrale bank veel meer doen om de Amerikaanse economie te stimuleren. Jerome Powell gaf hier dinsdag gehoor aan door de rente met 50 basispunten te verlagen.

Nood renteverlaging van de Fed betekent meestal slecht nieuws voor de beurzen

Volgens analist Tomasz Hondo hoeven beleggers niet blij te zijn met deze renteverlaging. In het verleden besloot de Fed 7 keer eerder om een nood renteverlaging door te voeren en in 6 van de 7 gevallen stonden de beurzen een jaar later lager. Alleen in het jaar 1998 was hier geen sprake van. Destijds wist de beursrally namelijk nog twee jaar stand te houden.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat een nood renteverlaging in het verleden meestal niet gunstig was voor de beurzen. En dat signaal kunnen beleggers maar beter erg serieus nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)