Tijdens de coronacrisis wisten de edelmetalen zich te ontpoppen tot dé veilige havens die er op de financiële markten te vinden waren. Inmiddels lijken steeds minder beleggers behoefte te hebben aan een dergelijke veilige haven. En dat heeft geleid tot een recorduitstroom binnen de goudmarkt.

Sinds de zomer staan de goud- en zilvermarkt al onder druk. Rond die periode namen steeds meer beleggers afscheid van hun goud- en zilveraandelen. Enerzijds is dit te verklaren, omdat de goud- en zilvermarkt tijdens de maanden daarvoor stevig in waarde wisten te stijgen. Rond de zomer was er dus sprake van de nodige winstnemingen. Anderzijds wisten de edelmetalen tijdens de afgelopen handelsweek juist weer goede zaken te doen, maar dit had weinig invloed op de ‘verkoopgolf’.

Nog nooit werd er zoveel kapitaal aan de goudmarkt onttrokken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er tijdens de afgelopen drie weken sprake was van een recorduitstroom binnen de goudmarkt. Tijdens die periode werd er voor een bedrag van 10 miljard dollar aan de goudmarkt onttrokken. Nog nooit eerder was er sprake van een dergelijke uitstroom aan kapitaal.

Het verleden leert ons dat edelmetalen vaak in positieve zin weten te verrassen op het moment dat de verwachtingen van de beleggers pessimistisch gestemd zijn. Vaak op dat soort momenten worden beleggers er vrij snel weer aan herinnerd waarom het nuttig kan zijn om een ‘veilige haven’ in de portefeuille te hebben zitten. En dat moment kan sneller dan verwacht terugkeren.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER