Op dit moment zit nog steeds een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking zonder baan thuis. De coronacrisis wist te zorgen voor een historische werkloosheid. Inmiddels is een groot deel van die werkloosheid alweer opgevuld door middel van nieuwe banen, maar de schade moet niet onderschat worden. De situatie ziet er immers nog steeds niet hoopgevend uit.

Tijdens de afgelopen maanden was er sprake van een sterke banengroei binnen de Amerikaanse economie. Dit was overigens wel hard nodig, want in relatief korte tijd gingen er in de periode april-mei veel banen verloren. En tot op de dag van vandaag is dat banenverlies nog niet goedgemaakt.

De coronacrisis moet niet onderschat worden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de huidige situatie binnen de Amerikaanse arbeidssector niet onderschat moet worden. Op deze grafiek is te zien dat het huidige herstel nog steeds onder het niveau ligt van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Historisch gezien is er geen enkele eerdere situatie op te noemen waarbij er in korte tijd zoveel banen verloren gingen.

Ondertussen probeert de Amerikaanse overheid, in samenspraak met de Amerikaanse centrale bank, er alles aan te doen om een harde val van de economie te voorkomen. Als je naar de Amerikaanse arbeidsmarkt kijkt dan kom je vrij snel tot de conclusie dat het doemscenario daar waarheid geworden is. En het is voor de Amerikanen te hopen dat de banengroei tijdens de komende maanden in een hogere versnelling terecht weet te komen. De cijfers van vorige week zagen er helaas niet hoopgevend uit.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>