Op dit moment zijn de meeste beleggers met name bezig met de aandelenmarkten en de cryptosector. Overigens is dit volledig te begrijpen, want beide segmenten van de markt hebben de afgelopen maanden uitzonderlijke rendementen laten zien. Toch is er op dit moment ook een sector die nogal onbelicht blijft onder de beleggers. En dat zou niet moeten, want deze sector staat op het punt om uit te breken.

Als het woord ‘commoditysector’ valt zijn er genoeg beleggers die direct een brok in de keel krijgen. Deze sector wist in de periode van 2000 tot 2011 exponentiële winsten te behalen, maar deze sector wordt met name herinnerd aan de slechte prestatie vanaf het jaar 2011. Juist door deze terugval is de commoditysector uiterst interessant geworden en dat beginnen langzamerhand steeds meer mensen door te krijgen.

De commoditysector is bezig met het vormen van een Bull Market

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Thomson Reuters Equal Weighted Commodity Index al sinds het jaar 2015 bezig is met het vormen van hogere bodems. Daarnaast is deze index een belangrijke weerstandslijn (ook op Fibonacci –gebied) genaderd. Op het moment dat deze weerstand uit de lucht genomen wordt, licht de weg open voor nog hogere koersen.

Wat dat betreft is de commoditysector al ruim twee jaar in het diepste geheim bezig met het vormen van een nieuwe Bull Market. Zodra de ‘grote massa’ de pareltjes in deze sector begint door te krijgen, kan het erg rap gaan!

3 explosieve grondstoffen(tips) onder $5