De afgelopen handelsdagen zijn we voor het eerst sinds lange tijd weer eens geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. De kans op een nucleaire oorlog tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea lijkt groter dan ooit te zijn en dat maakt beleggers ongerust. De verkoopdrang is de afgelopen tijd flink opgelaaid en uiteraard ondervinden de wereldwijde indices hier de nare gevolgen van.

Ook in China was er de afgelopen handelsdagen sprake van de nodige paniek rondom de machtsstrijd tussen Donald Trump en Kim Jong-un. Er was zelfs sprake van de grootste sell-off sinds november 2016. Een bekende Chinese index – de MSCI China Index – moest over de drie laatste handelssessies bijna 4% aan waarde inleveren. En dat hadden maar weinig beleggers zien aankomen.

Chinese index draait van richting

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de MSCI China Index dit jaar werkelijk in waarde is geëxplodeerd. Toch doen de stieren op dit moment een stapje terug. En dat is precies op het moment dat het aantal shortposities op deze index is gedaald tot een dieptepunt die we al jaren niet meer gezien hebben.

Voor het laatst was er in december 2016 sprake van een grote divergentie tussen de China Index en het aantal actieve shortposities. Destijds was de situatie echter compleet andersom en kregen we kort daarna te maken met een gigantische beursrally.

Wat gaat er deze keer gebeuren?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)