Ray Dalio, oprichter en voorzitter van ’s werelds grootste hedge fund, ziet de geopolitieke spanningen toenemen terwijl de volatiliteit laag blijft. Dat is een gevaarlijke combinatie. Als ‘verzekering’ tegen een escalatie van conflicten en een potentiële daling op de beurs, raadt hij goud aan.

Bridgewater Associates is met $160 miljard ’s werelds grootste hedge fund. Voormalig CEO en oprichter Ray Dalio ziet 2 potentiële gevaren die de rustige beurzen in een hogere volatiliteit kunnen duwen.

-1) Er is de confrontatie tussen 2 nationalistische, politieke leiders die een spel aan het spelen zijn. Ondertussen kijkt de rest van de wereld toe welke leider zijn hand overspeelt met bluffen of hoe een furieuze oorlog zal uitbreken.

-2) De kans stijgt dat het Amerikaanse Congres er niet in slaagt om het schuldplafond te verhogen. Dit kan opnieuw zorgen voor een shut down van de Amerikaanse overheid, een technische default en een verlies in de efficiëntie van het politieke systeem.

Volgens Ray Dalio is er geen enkele zekerheid hoe deze gebeurtenissen kunnen aflopen. Maar indien een of beide slecht aflopen, is het aan te raden om goud in bezit te hebben. Dalio raadt iedereen aan om 5% tot 10% goud in portefeuille te houden als een ‘hedge’ tegen bovenstaande risico’s.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Business Insider

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!