Het is even hectisch op de aandelenmarkten nu Signature Bank en Silicon Valley Bank de boeken toe doen. Beleggers en investeerders zijn in paniek en vrezen voor verstrekkende gevolgen op de beurzen. Ze vluchten massaal richting obligaties en goud, de zogezegde veilige plekken om hun kapitaal onder te brengen. Bankaandelen krijgen wereldwijd rake klappen.

In onzekere tijden op de beurzen, zijn obligaties en goud aantrekkelijk. Vooral het gele edelmetaal is de afgelopen dagen erg in trek bij beleggers en investeerders. Sinds 8 maart is het edelmetaal gestegen van 1.811 dollar per troy ounce naar 1.910 dollar. Men is op zoek naar veiligheid door de problemen omtrent Silicon Valley Bank en Signature Bank.

Het is de grootste ‘bankencrisis’ sinds het omvallen van Lehman Brothers in 2008. John Stoltzfus, hoofdstrateeg bij Oppenheimer, merkt op dat men angstig is voor wat er nog zou kunnen komen. Staat er een nieuwe financiële crisis voor de deur of is men deze keer voorbereid op dergelijk scenario en kan men de klappen incasseren?

Angst about what might be ‘the next shoe to fall’ spread through the markets like wildfire. We continue to believe that while we are not yet out of the woods.

Bankaandelen

Wereldwijd krijgen bankaandelen het hard te verduren. Ook bij ons is er een vlucht uit deze aandelen met ING dat maandag 5,79 procent daalde en met 5,75 procent. In Frankrijk leverde BNP Paribas 6,80 procent van zijn waarde in. In de Verenigde Staten is het nog erger.

De aandelen van de First Republic in San Francisco verloren maandag 70 procent in premarket-handel na een daling van 33 procent vorige week. PacWest Bancorp daalde met 37 procent en Western Alliance Bancorp verloor 29 procent in de premarket. Zions Bancorporation verloor 11 procent, terwijl KeyCorp 10 procent daalde. Het zijn onzekere tijden, vooral voor de banksector.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: Jeremy Schultz – FlickrCC BY 4.0

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>