De dollar heeft een zwaar jaar achter de rug liggen. Als gevolg van de coronacrisis moest de Amerikaanse munt veel terrein inleveren. Beleggers verwachten dat de dollar de komende tijd nog zwakker zal gaan worden. En dat kan ook precies de reden zijn waarom juist nu een trenddraai nabij is.

Een zwakkere dollar is normaliter een goed teken voor de meeste grondstoffen. Op het moment dat de dollarzwakte aanhoudt, weten de grondstoffen over het algemeen goede zaken te doen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de edelmetalen. Zij weten ook te profiteren van een zwakke Amerikaanse munt.

Zwakke dollar betekent goed nieuws voor grondstoffen en edelmetalen

Voor de grondstoffen en de edelmetalen zou het derhalve goed nieuws betekenen op het moment dat de koerszwakte bij de Amerikaanse munt weet aan te houden. Beleggers geloven daar heilig in, want op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.P. Morgan, is te zien dat er nog nooit zo massaal is ingezet op een zwakkere dollar. De meest vergelijkbare situaties dateren uit het jaar 2012 en het jaar 2018.

Tijdens de jaren 2012 en 2018, toen beleggers ook pessimistisch gestemd waren over de dollar, wist de Amerikaanse munt juist een trenddraai te bewerkstelligen. Het gevolg was dat er een nieuwe prijsrally van start ging. En dat was destijds ook bij de grondstoffen en de edelmetalen goed voelbaar. Voor deze beleggers is het te hopen dat de dollarzwakte deze keer wel weet aan te houden.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)