Afgelopen maandag werd bekend gemaakt dat Fed-voorzitter Jerome Powell zijn termijn met vier jaar mag verlengen. Volgens Joe Biden is Powell de uitgelezen persoon om het probleem van inflatie aan te pakken. Beleggers reageerden overwegend positief op dit nieuws. En tot nu toe kan inderdaad geconcludeerd worden dat Powell gunstig is geweest voor Wall Street.

In het jaar 2018 nam Jerome Powell het stokje over van Janet Yellen. Tijdens de afgelopen vier jaar heeft de Fed-voorzitter het niet bepaald gemakkelijk gehad. Aan het begin van zijn ambtsperiode ontving hij meermaals felle kritiek van toenmalig president Donald Trump. En aan het einde van zijn eerste ambtsperiode werd hij geconfronteerd met een van de stevigste recessies ooit. Volgens Biden wist Powell zich dapper staande te houden en daarom mag hij zich nog vier jaar lang de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank noemen.

Jerome Powell is tot nu toe gunstig geweest voor Wall Street

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat Jerome Powell vooralsnog een prima Fed-voorzitter voor Wall Street is geweest. Zo is uit de bovenstaande tabel af te lezen dat onder zijn bewind de Dow Jones index een koerswinst van ruim 40% wist te realiseren. Dit zorgt voor een gemiddelde jaarlijkse winst van 9,3% en daarmee doet hij het bijvoorbeeld twee keer zo goed als Ben Bernanke.

Ondanks het feit dat Powell al enkele uitdagende jaren achter de rug heeft liggen, zal de situatie de komende jaren er hoogstwaarschijnlijk niet veel anders uitzien. Het inflatiespook is immers vandaag de dag de grootste bedreiging voor de financiële markten en daar lijkt de centrale bank de handen vol aan te hebben. Wat dat betreft hoeft Powell zich de komende jaren niet te vervelen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar