Al maandenlang weten de aandelenmarkten vriend en vijand te verrassen. Maar weinig analisten hadden in maart een dergelijke beursrally voorzien. De S&P 500 index is op dit moment niet ver verwijderd meer van een nieuwe recordkoers, terwijl de Nasdaq 100 index de coronacrash al ruimschoots achter zich heeft liggen. Niet vreemd dus dat beleggers euforisch gestemd raken.

Steeds meer beleggers keren razendsnel terug naar de financiële markten. De wereld ziet er ineens een stuk rooskleuriger uit dan enkele maanden geleden het geval was. En dat is best opvallend, want de economische situatie geeft geen reden voor een euforische stemming. De huidige beursdrang van beleggers lijkt aangewakkerd te worden door de angst om de boot te missen.

Beleggers zijn op het verkeerde moment euforisch gestemd

Volgens zakenbank Citigroup waren beleggers zelden zo euforisch gestemd. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat hun indicator op dit moment alarm slaat. Over de afgelopen jaren gemeten was er zelden sprake van een dergelijke euforische stemming. Zelfs net voor de coronacrash geloofden beleggers niet zo sterk in stijgende beurskoersen.

Het probleem is alleen dat beleggers vaak op het verkeerde moment euforisch gestemd zijn. Het tegenovergestelde geldt overigens ook. Zo heerste er in maart nog grote paniek onder de beleggers. En juist toen wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Moeten we nu rekening houden met het omgekeerde scenario?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)