Ten opzichte van de bodem van maart noteren de meeste aandelen op dit moment fors hoger. De niet-winstgevende beursgenoteerde bedrijven vallen daarbij in positieve zin op. Beleggers hebben massaal in deze bedrijven geïnvesteerd en dat is duidelijk terug te zien bij de koersen van de betreffende bedrijven. Moeten beleggers eigenlijk wel blij met deze trend zijn?

Tijdens de voorbijgaande maanden zijn veel mensen naar de aandelenmarkten getrokken. Ook de burgers die tot voorheen geen enkele interesse in ‘beleggen’ hadden, voelen zich nu tot de financiële markten aangetrokken. Dit is met name te danken aan de succesverhalen die er op de beursvloer te horen zijn. Daarnaast lijkt de historisch lage spaarrente het laatste zetje in de rug te geven.

De hype van het jaar 2000 lijkt zich te herhalen

Opvallend genoeg lijkt een groot gedeelte van deze nieuwkomers met name interesse te hebben in niet-winstgevende beursgenoteerde bedrijven. En de oorzaak hiervan ligt gelegen in het feit dat de koersen van deze bedrijven exponentieel in waarde zijn gestegen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Leuthold Group, is te zien dat de marktwaarde van de niet-winstgevende beursgenoteerde bedrijven met $ 1.500 miljard is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Tevens zijn er binnen de 1.500 grootste beursgenoteerde bedrijven 200 bedrijven die tijdens de afgelopen 3 jaar geen enkele winst hebben gemaakt. Dit is de hoogste notering sinds het jaar 2000.

Ondanks het feit dat de aandelenkoersen van deze bedrijven nu stevig in de lift zitten, lijken beleggers er verstandig aan te doen om voorzichtig te werk te gaan. Het sentiment rondom deze aandelen kan immers ook snel veranderen en op dat moment ziet het beursplaatje er ineens compleet anders uit.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis