Tijdens het afgelopen jaar wisten de niet-winstgevende techbedrijven bijzonder goede beurszaken te doen. Dat is opmerkelijk te noemen, want de wereldeconomie werd geconfronteerd met de grootste economische krimp sinds de Tweede Wereldoorlog. En normaliter hebben de niet-winstgevende bedrijven het lastig in tijden van economische tegenspoed. De interesse in de niet-winstgevende techbedrijven is overigens vandaag de dag als sneeuw voor de zon verdwenen.

Dat techbedrijven tijdens het coronatijdperk op de beursvloer zo goed wisten te presteren, is verdedigbaar. Een aanzienlijk deel van deze bedrijven wist immers sterk te profiteren van het thuiswerken. En dit is ook duidelijk terug te zien bij het winstplaatje binnen de techsector.

Beleggers nemen afstand van aandelen van niet-winstgevende techbedrijven

De interesse in niet-winstgevende techbedrijven was echter wel opmerkelijk te noemen. Dit zijn immers de bedrijven die onder aan de streep in het rood staan en derhalve een beroep moeten doen op externe financiers. En juist tijdens een crisis is het lastig om aan (goedkoop) geld te komen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er weinig is overgebleven van de fantastische prestatie van de Morgan Stanley Unprofitable Tech Index. Aan het begin van dit jaar wist deze index een stevige top neer te zetten en vanaf dat punt gerekend is er een dalende beweging van start gegaan. Inmiddels is het verlies al opgelopen tot bijna 40%.

Ondanks deze beursdaling is er nog geen reden tot klagen, want ten opzichte van vorig jaar is er nog steeds sprake van een rendement van 100%. Maar, de interesse in deze aandelen neemt met de week verder af.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar