Warren Buffett, een begrip en icoon op de financiële markten, is 90 jaar geworden. Tijd om het wat rustiger aan te doen, zou men denken. Maar zijn Berkshire Hathaway heeft op de dag van zijn verjaardag aangekondigd om extra investeringen te doen. Het bedrijf bezit nu iets meer dan 5 procent van de aandelen van de vijf belangrijkste Japanse handelsbedrijven.

CEO van Berkshire Hathaway Warren Buffett weet van geen ophouden. Zondag kondigde het investeringsbedrijf aan dat ze een aardige som geld hebben geïnvesteerd in de vijf belangrijkste Japanse handelsbedrijven. Ze bezitten nu iets meer dan 5 procent van Itochu Corp., Marubeni Corp.Mitsubishi Corp.Mitsui & Co., en Sumitomo Corp.

De investeringen gebeurden stelselmatig over een periode van 12 maanden, door telkens periodiek een portie aandelen op te kopen. Het totale bedrag dat Berkshire Hathaway in deze Japanse bedrijven heeft gestoken, is opgelopen tot 6,25 miljard dollar. De Japanse bedrijven, ook gekend als ‘sogo shosha, zijn conglomeraten die goederen en diensten importeren.

Lange termijn

Buffett heeft laten weten dat het niet de bedoeling is om op korte termijn winst te maken. Zijn intentie is om voor lange periode aandeelhouder te blijven van de vijf handelsbedrijven. Men is zelfs van plan om de investeringen op te schroeven zodat ze 9,9 procent van de bedrijven in handen hebben, wat uiteindelijk ook de bovengrens zal zijn.

I am delighted to have Berkshire Hathaway participate in the future of Japan and the five companies we have chosen for investment. I hope that in the future there may be opportunities of mutual benefit.

Ondanks dat ze veel geld in yen hebben geïnvesteerd, zullen ze vermoedelijk weinig last hebben van valutaschommelingen. Dat komt omdat ze reeds voor 625,5 miljard yen (5,93 miljard dollar) gedenomineerde obligaties bezitten die op verschillende data zullen vervallen van 2023 tot 2060. Men heeft hier uiteraard goed over nagedacht.

Bronnen: CNBC

Foto: DonkeyHotey – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>