Enkele maanden geleden werd de beursbeweging van dit jaar door menig analist vergeleken met de beursbeweging in het jaar 1929. In dat jaar werden de beurzen in korte tijd ook geconfronteerd met een stevige beursdaling. Destijds vond er ook een indrukwekkend herstel plaats. Daarna draaiden de beurzen echter alsnog richting het zuiden. Kan die trenddraai dit jaar ook nog gaan plaatsvinden?

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de S&P 500 en de Nasdaq 100 index opnieuw met een record de week te eindigen. De Dow Jones index wist ook bijzonder goede zaken te doen. Op dit moment is de Dow Jones index nog enkele procenten verwijderd van een nieuwe recordkoers. En volgens diverse analisten zal het slechts een kwestie van tijd zijn alvorens ook deze Amerikaanse index het record weet aan te scherpen.

De vergelijking met het jaar 1929 is nog intact

De mannen van Crescat Capital LLC laten weten dat de vergelijking met het jaar 1929 nog niet van de baan is. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Dow Jones index nog steeds een sterke correlatie vertoont met het beursjaar 1929. Maar, om deze vergelijking intact te houden zou de Dow Jones index binnenkort wel richting het zuiden moeten draaien.

Mocht de Dow Jones index alsnog een nieuwe recordkoers op de borden weten te toveren, dan komt dit scenario definitief te vervallen. Tot die tijd lijken beleggers er verstandig aan te doen om voorzichtig te werk te gaan. Juist op dit soort momenten kan de beer onverwachts op het beursspeelveld terugkeren.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)