Het conglomeraat Berkshire Hathaway wist tijdens het eerste kwartaal van dit jaar sterk te presteren. De inkomsten bedroegen 7,018 miljard dollar, dat is een stijging van 20 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Het conglomeraat is actief in verschillende sectoren zoals verzekeringen, transport, nutsbedrijven, productie en detailhandel. Voorzitter Buffett heeft er veel vertrouwen in en blijft eigen aandelen inkopen.

Er is een duidelijke trend zichtbaar in de bedrijfswereld. Het eerste kwartaal van dit jaar was bijzonder goed. Dat geldt zeker ook voor Berkshire Hathaway. Het conglomeraat wist tijdens de eerste drie maanden 20 procent meer bedrijfsresultaat te boeken dan dezelfde periode vorig jaar. Van 5,871 miljard dollar in Q1 van 2020 naar 7,081 miljard dollar naar Q1 dit jaar.

Tijdens het eerste kwartaal kocht voorzitter Buffett voor 6,6 miljard dollar eigen aandelen in. Dat is veel geld maar minder dan de 9 miljard dollar tijdens Q4 van vorig jaar. De stapel cash groeide tijdens Q1 naar 145 miljard dollar, oftewel een stijging van 5 procent.

Warren Buffett

Buffett heeft een lange tijd aan de zijlijn gezeten vermits de marktwaarderingen van bedrijven hoog zijn geworden. De legendarische belegger zei tijdens de jaarvergadering van vorig jaar dat hij niets aantrekkelijks heeft gezien om de trekker over te halen om een omvangrijke overname te doen zoals in het verleden. Maar hij zei wel alert te blijven voor een deal.

The amount of investment gains (losses) in any given quarter is usually meaningless and delivers figures for net earnings per share that can be extremely misleading to investors who have little or no knowledge of accounting rules.

Dankzij het terugkoopprogramma en een herstel van de operationele activiteiten zijn de B-aandelen van Berkshire in 2021 met meer dan 18 procent gestegen tot een recordhoogte. De totale omzet van het conglomeraat kwam vorig kwartaal uit op 64,6 miljard dollar, hoger dan de schatting van 63,66 miljard dollar van de Wall Street analisten, volgens Refinitiv.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch – CCNULLCC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>