In de maand april wisten de wereldwijde beurzen fors in waarde te stijgen. Met name de Amerikaanse indices wisten goede zaken te doen. Zo wist de S&P 500 index met bijna 6% in waarde te stijgen. Mogelijk liggen de ‘goede tijden’ alweer achter de rug, want de slechtste beursperiode van het jaar is aangebroken.

Tijdens de afgelopen handelsweken was er sprake van een indrukwekkende beursrally. De beursvloer fungeert nog steeds als een magneet voor de meeste beleggers. Ondanks de torenhoge beurswaarderingen, staan beleggers in de rij om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

De beste periode voor de beren is aangebroken

De kans is echter aanwezig dat de beurzen het de komende maanden lastig gaan krijgen. Historisch gezien is namelijk de slechtste beursperiode van het jaar aangebroken. Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft dat op de bovenstaande tabel in beeld gebracht. De periode mei-oktober is gemiddeld gezien de slechtste periode voor de S&P 500 index. In die periode is er gemiddeld gezien sprake van een stijging met 1,7% (vanaf het jaar 1950 gerekend). In 64% van de gevallen wist de Amerikaanse index in die periode te stijgen.

Gaan de beren de komende maanden beursschade aanrichten?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)