De meeste goudmijnaandelen wisten tijdens de afgelopen weken fors in waarde te stijgen. De stijgende goudprijs wist er voor te zorgen dat steeds meer beleggers geïnteresseerd raakten in het gele edelmetaal. Beschikt de goudmarkt eigenlijk nog over voldoende groeipotentieel?

Veel beleggers hebben er moeite mee om de juiste aandelen te selecteren. Voor die beleggers is een index een ware uitkomst. Als je immers belegt in een index, beleg je indirect in tal van beursgenoteerde bedrijven.

Goudmijnaandelen kunnen nog verder in waarde stijgen

Beleggers die geïnteresseerd zijn in goudmijnaandelen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de Gold Miners Index. Deze index bestaat uit de belangrijkste beursgenoteerde goudmijnbedrijven. Tijdens de afgelopen twee maanden wist deze index met 77% in waarde te stijgen.

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat een dergelijke stijging in zo’n korte periode slechts één keer eerder is voorgekomen. Dat was in december 2008. Het gevolg was dat de Gold Miners Index het jaar daarna wist te stijgen met nog eens 54%. En pas in het jaar 2011 kwam er een einde aan deze gigantische Gold Run.

Gaat de geschiedenis zich herhalen?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER