Als je een blik werpt op de beursborden dan zou je tot de conclusie kunnen komen dat de situatie in de wereld helemaal niet zo belabberd is dan je zou denken. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de Nasdaq index naar een nieuwe recordkoers weet te stijgen. Door de imposante herstelbeweging geloven steeds minder beleggers in een verdere beursdaling. En juist dat kan slecht nieuws voor de aandelenmarkten betekenen.

Rond 20 maart wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. De angst voor het coronavirus was destijds nog volop aanwezig, maar de stieren begonnen al met het likken van de wonden. En dat lukt ze vooralsnog behoorlijk goed. Vanaf de bodem gerekend zijn de beurzen al met tientallen procenten in waarde gestegen.

Beleggers zijn mogelijk te optimistisch gestemd

Mogelijk is het einde van deze imposante herstelbeweging wel in zicht. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de Put/Call Ratio is gedaald naar het laagste niveau sinds februari. En dat was destijds juist het moment dat de beurzen van richting wisten te veranderen. Met een historische beursdaling tot gevolg.

Uiteraard hoeft nu niet hetzelfde te gaan gebeuren. Maar, deze grafiek maakt wel duidelijk dat beleggers mogelijk op dit moment te optimistisch gestemd zijn. En dat is vaak geen goed teken voor de beurzen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar