De Nasdaq index is zonder twijfel een van de meest geliefde indices onder beleggers. Dat is ook niet vreemd, want deze techindex weet al jaren hoge ogen te gooien op Wall Street. Onlangs werd bij de Nasdaq 100 index zelfs de magische grens van 10.000 punten doorbroken. De vraag is alleen of dit beursfeestje nog lang kan standhouden.

De Nasdaq 100 index noteert, in tegenstelling tot de andere beurzen, op dit moment boven het koersniveau dat aan het begin van dit jaar bereikt werd. Steeds meer beleggers lijken inmiddels hun voorkeur te geven aan de beroemde ‘techaandelen’. Toch moeten beleggers juist nu rekening houden met het neerwaartse risico.

Beleggers moeten het neerwaartse risico niet uit het oog verliezen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MacroCharts, is te zien dat het zogenoemde ‘Daily Sentiment’ is gestegen naar een van de hoogste standen ooit (94). Tijdens de afgelopen 11 jaar werd er zes keer eerder een dergelijke hoge stand bereikt. Tijdens alle voorgaande keren werd de Nasdaq 100 index niet veel later geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. Die beurscorrecties lagen gemiddeld tussen de 8 en de 30 procent.

Beleggers lijken er dus juist nu verstandig aan te doen om de veiligheidsriemen tevoorschijn te halen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)