Steeds meer beleggers realiseren zich dat er maar weinig aandelen op dit moment te vinden zijn die ‘aantrekkelijk’ geprijsd zijn. De meeste sectoren zitten immers al jaren in de lift en de beursstijgingen zijn over het algemeen harder gegaan dan de verbetering van de onderliggende winstcijfers. Het gevolg hiervan is dat aandelen zwaar overgewaardeerd zijn. De waarderingen waren zelfs nog nooit zo hoog.

Tijdens de voorbijgaande handelsweken wisten de wereldwijde aandelenmarkten flink in waarde te stijgen. Opvallend genoeg ondersteunen de onderliggende winstcijfers deze beursrally nog niet. Sterker nog; tijdens de afgelopen weken is het winstplaatje alleen maar verder verslechterd.

Aandelen waren zelden zo duur

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index nu 25 keer zo hoog noteert dan de onderliggende winst ondersteunt. Simpel gezegd kunnen we dus stellen dat beleggers wel heel veel vertrouwen hebben in de toekomstige winstcijfers.

Op de grafiek is te zien dat tijdens de internetzeepbel er voor het laatst sprake was van zulke hoge waarderingen. Wat dat betreft breekt deze Bull Market dus bijna alle records. Toch moeten beleggers dit wel zien als een serieuze waarschuwing. Op het moment dat het tij op de financiële markten keert, kan het namelijk hard bergafwaarts gaan met de beurskoersen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar