Of je nou een illusionist bent, een salesman of wat dan ook. Iedereen maakt carrière en de meeste willen daarin slagen. Volgens David Blaine – illusionist en miljonair – is er een simpele truc waarmee hij het pad van zijn carrière kiest.

Voor de truc hoeft men gelukkig niet te kunnen goochelen. Het hangt namelijk af van één dollar.

Blaine zei namelijk tijdens een sessie bij het World Economic Forum in Davos:

Altijd wanneer ik een beslissing neem, stel ik mij altijd de vraag: Zou ik dit doen voor een dollar?

Hij vervolgde:

Het idee is als ik een optreden of iets anders krijg aangeboden en het antwoord op de vraag is nee. Dan doe ik het niet voor welk bedrag dan ook. Als het antwoord ja is, dan doe ik het voor wat de deal dan ook mag zijn.

‘Het houdt mij helder’

Volgens Blaine houdt deze truc hem met beide benen op de grond en voorkomt hij wordt afgeleid in zijn carrière. Bijvoorbeeld doordat hij alleen maar dollartekens gaat zien. Hij zei:

Hoewel, het is niet de meest financieel winstgevende manier. Alleen het houdt mijn hoofd helder en het laat me focussen op de dingen die ik het liefst wil bereiken en wil doen.

Ondanks dat Blaine niet voor de meest winstgevende manier gaat in zijn carrière verdiende hij in alleen 2018 13,5 miljoen dollar. Daarmee is hij de best verdienende illosionist, zo schatte Fortune.

Voor wie David Blaine niet kent. Hier is een impressie van hem bij de bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon:

Bron: CNBC

Foto: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>