De aandelenmarkten zijn bezig aan een uitstekende beursmaand. Zo staat de Dow Jones index op dit moment bijna 8% hoger dan de slotstand van mei. Als er tijdens deze laatste handelsweek geen verrassende dingen gebeuren, zet de toonaangevende Amerikaanse index haar beste beursmaand juni neer sinds het jaar 1938.

Tijdens de afgelopen week wisten de centrale banken te zorgen voor een feestje op de beursvloeren. Met hun ‘gematigde’ toon lieten Jerome Powell en Mario Draghi weten dat ze alles zullen doen om een eventuele groeivertraging te voorkomen. En dat was nou precies wat beleggers wilde horen. Niet vreemd dus dat er op de beursvloer positief gereageerd werd op de woorden van beide voorzitters.

Dow Jones index is op weg naar beste beursmaand juni sinds 1938

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de Dow Jones index goed op weg is om haar beste beursmaand juni neer te zetten sinds het jaar 1938. Destijds wist de Amerikaanse index met meer dan 24% in waarde te stijgen. De S&P 500 index ligt goed op schema om haar beste beursmaand juni te realiseren sinds het jaar 1955. Destijds wist de index met ruim 8% in waarde te stijgen, terwijl deze maand te teller op ruim 7% staat.

Tijdens de afgelopen weken is in ieder geval duidelijk geworden dat de stier nog over voldoende krachten beschikt. In enkele weken tijd werd namelijk de correctie van afgelopen maand volledig weggeveegd. En dat is toch wel indrukwekkend te noemen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar