Square CEO Jack Dorsey, ook bekend van Twitter, zei vrijdag dat het betaalbedrijf overweegt om een hardware bitcoin portefeuille te lanceren waarmee gebruikers eigen controle hebben over hun digitale munten. Het aandeel van Square steeg vrijdag met 2,7 procent als gevolg van deze mededeling. Bitcoin is dan ook bijzonder belangrijk voor Square.

Betaalbedrijf Square is aan het bekijken of ze een hardware bitcoin portefeuille gaan lanceren. Het zou hiermee voldoen aan de vraag van gebruikers om hun cryptomunten volledig zelf te beheren, zonder tussenkomst van Square of eender welk ander bedrijf. Dorsey zei ook dat ze, mocht het plan doorgaan, zullen samenwerken met de ‘community’.

Square is considering making a hardware wallet for bitcoin. If we do it, we would build it entirely in the open, from software to hardware design, and in collaboration with the community.

Onafhankelijkheid

Jack Dorsey legde uit dat sommige platformen, zoals bijvoorbeeld PayPal, de ‘private keys’ bezitten van hun gebruikers. Bij de hardware portefeuille die Dorsey wil lanceren, zijn de sleutels enkel in het bezit van de eigenaren en niet van bijvoorbeeld Square.

The exchange you used to buy your bitcoin probably attends to your security with good intent, but circumstances may reveal ‘custody’ actually means ‘IOU.’ Deciding to take custody, and security, of your bitcoin is complicated.

Hij wil daarmee geen afbreuk doen aan Paypal. Maar hij verklaarde dat een eigen hardware portefeuille volledige onafhankelijkheid biedt aan hun gebruikers, zonder beperkingen van ‘bovenaf’. Klanten van PayPal kunnen bijvoorbeeld hun bitcoin enkel gebruiken binnen het PayPal ecosysteem. Dorsey vindt dat hier verandering in moet komen.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector.comFlickr – CC BY-ND 2.0

 

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven