Begin april wist de Bitcoin een stevige top neer te zetten en vanaf dat moment gerekend heeft de digitale munt tientallen procenten aan waarde verloren. Deze koersval kan ook slecht nieuws betekenen voor de beurzen, want al enkele jaren is er sprake van een sterke correlatie tussen de cryptomarkt en de aandelenmarkt.

Wat maar weinig beleggers weten is dat de Bitcoin en de S&P 500 index vaak eenzelfde koersbeweging laten zien. Zo wist niet alleen Wall Street vorig jaar maart een stevige bodem neer te zetten, ook de Bitcoin wist dit te doen. Daarnaast wisten beide financiƫle instrumenten tijdens de afgelopen maanden stevig in waarde te stijgen.

Beleggers moeten rekening houden met een trenddraai op de beurzen

Ongeveer twee maanden geleden kwam er een abrupt einde aan de prijsrally bij de Bitcoin. De grootste digitale munt ter wereld wist rond de grens van $ 65.000 een stevige top neer te zetten en vanaf dat punt gerekend heeft de Bitcoin al 50% aan waarde moeten inleveren.

Beleggers moeten niet denken dat de beurzen geen last hebben van de koersval binnen de cryptomarkt. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van NorthmanTrader, te zien dat er al sinds het jaar 2017 sprake is van een sterke correlatie tussen de Bitcoin en de S&P 500 index. Aan het einde van het jaar 2017 wist de Bitcoin ook een stevige top neer te zetten en Wall Street werd enkele maanden later geconfronteerd met een trenddraai.

Moeten beleggers nu opnieuw rekening houden met een trenddraai op de beurzen?

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …