De verwachting is dat Jerome Powell tijdens het volgende rentebesluit op 31 juli een renteverlaging zal gaan aankondigen. Dat is wel te hopen voor de aandelenmarkten, want een renteverlaging zit op dit moment al in de beurskoersen verwerkt. Betekent een renteverlaging rond recordkoersen eigenlijk goed nieuws voor de aandelenmarkten?

De wereldwijde aandelenmarkten weten al sinds het begin van dit jaar goede zaken te doen. De Amerikaanse indices vallen daarbij (opnieuw) in positieve zin op. Zo wisten de S&P 500 en de Dow Jones index onlangs nog te stijgen naar nieuwe recordkoersen. En deze recordrace was voor een groot deel te danken aan Fed-voorzitter Jerome Powell, die eerder deze maand liet doorschemeren dat een renteverlaging op tafel ligt.

Renteverlaging kan goed nieuws betekenen voor Wall Street

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, heeft onderzocht wat het effect van een renteverlaging is indien de S&P 500 index tijdens deze renteverlaging minder dan 2% verwijderd is van haar recordkoers. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index in dat geval vaak erg goed weet te presteren. In het verleden is dit 17 keer eerder voorgekomen en de S&P 500 index stond een jaar later altijd hoger. De gemiddelde stijging bedraagt zelfs 15%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Maar, het is voor beleggers wel te hopen dat de S&P 500 index minder dan 2% verwijderd is van een recordkoers als Powell een renteverlaging doorvoert.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.