ma bearish 2

Op het moment dat waarschijnlijk niemand op dalende koersen had gerekend, gebeurde het toch. De problemen met Griekenland waren een aantal weken geleden opgelost, en daarom hadden veel analisten ook gerekend op flink hogere koersen. We weten inmiddels dat het allemaal iets anders is gegaan. Het resultaat is dat de aandelenmarkten de afgelopen twee weken flinke verliezen hebben laten optekenen en dat heel wat beleggers twijfelen aan de toekomst van de markten.

hang-seng-aug-20

Een beurs die al terecht is gekomen in een Bear Market is die van Hong Kong. De beurs van Hong Kong is sinds de top van 27 april met ruim 20 procent gedaald en op dat moment kunnen we niet meer spreken van een correctie. De correctie is op dit moment over gegaan in een daling en het resultaat is een nieuwe Bear Market.

Komen meer beurzen terecht in een Bear Market?

Het is dus duidelijk dat de beurs van Hong Kong alvast richting heeft gekozen. Ook de Europese beurzen zijn terecht gekomen bij belangrijke technische niveaus. Bij de DAX vinden we steun tussen koers 9000 en 10.000. De Nederlandse beleggers rekenen op de steun bij de AEX tussen de 400 en 425 punten. Mochten we daaronder komen, dan lijkt de paniek in Europa ook echt op gang te komen. Eerst moeten we echter gaan afwachten of we daadwerkelijk te maken gaan krijgen met een nieuwe Bear Market. De grafieken mogen dan wel wat schade hebben opgelopen, de kans dat de steunlijnen intact blijven is nog steeds aanwezig.

>> Ontdek de aandelen die nog steeds in een Bull Market zitten <<