Ondanks de imposante beursrally moeten beleggers beseffen dat aandelenmarkten ook te maken krijgen met pullbacks, beurscorrecties en berenmarkten. Het afgelopen jaar was daar een perfect voorbeeld van. Zo lang er echter geen sprake is van een recessie, lijken de beurscorrecties alleen maar kansen te bieden.

Het beursjaar 2018 is de geschiedenisboeken ingegaan als een ‘volatiel beursjaar’. Zo werd de S&P 500 index in 2018 geconfronteerd met vijf verschillende pullbacks en een stevige beurscorrectie. Tevens wist de toonaangevende index maar net te ontkomen aan een officiële Bear Market. Van een pullback is sprake bij een daling van minimaal 5%, een beurscorrectie vindt plaats bij een daling van minimaal 10% en een Bear Market bij een daling van minimaal 20%.

Beurscorrecties zijn gunstig zo lang er geen sprake is van een recessie

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat beurscorrecties (minimale daling van 10% vanaf de meest recente top gemeten) enorme kansen bieden aan beleggers zo lang er geen sprake is van een recessie. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index gemiddeld een jaar na een minimale daling van 10 procent 15,7% hoger noteert (sinds 1980). Twee jaar later is er zelfs sprake van een gemiddelde stijging van 28,5%.

De enige keren dat beurscorrecties geen koopkansen boden aan beleggers, was in de jaren 2000 en 2007. Maar, destijds was er ook sprake van een winstrecessie. En zo lang daar geen sprake van is, lijkt een beurscorrectie de ultieme kans te zijn om een plek in de markt te veroveren.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.