Tijdens het afgelopen beursjaar zijn beleggers flink op de proef gesteld. Tijdens de eerste maanden van het jaar werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een stevige beursdaling. Achteraf gezien bood juist die beursdaling een unieke kans aan de oplettende belegger. Vanaf dat punt gerekend zijn de beurzen immers tientallen procenten in waarde gestegen.

Tijdens het eerste deel van dit beursjaar wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. De meeste beleggers hopen dat de beursrally van de afgelopen maanden ook tijdens het tweede deel van het jaar een vervolg krijgt. Het overgrote deel van de analisten verwacht in ieder geval dat de beurzen aan het einde van dit jaar hoger zullen noteren.

Beleggers moeten niet vrezen voor beurscorrecties

Ondanks deze optimistische verwachtingen is de kans altijd aanwezig dat de beurzen onverwachts met een beurscorrectie geconfronteerd worden. Daar is sprake van als een index minstens 10% in waarde weet te dalen. Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, moeten beleggers niet vrezen voor dergelijke beurscorrecties. Uit zijn onderzoek blijkt namelijk dat de beurzen vaak na een beurscorrectie extreem goede zaken weten te doen.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de onderzoeksresultaten van Detrick in beeld gebracht. Op deze tabel is te zien dat de S&P 500 index na een beurscorrectie gemiddeld gezien vaak juist enorm goede zaken weet te doen. In 90% van de gevallen noteert de toonaangevende Amerikaanse beurs een jaar later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt in dat geval ruim 23%. Twee jaar later noteert de S&P 500 index gemiddeld genomen zelfs 37% hoger.

Beleggers lijken dus juist gebruik te moeten maken van (zeldzame) beurscorrecties.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis