Het beursdebuut van Coinbase stelde allesbehalve teleur. Het aandeel sloot zijn eerste handelsdag af met een stijging van 31 procent. Tijdens de handelsdag tikte het aandeel een waarde aan waardoor het cryptoplatform eventjes meer dan 100 miljard dollar waard was. Ook Cathie Wood, met haar Ark Invest, heeft massaal veel aandelen gekocht.

Een schot in de roos mogen we het wel noemen, het beursdebuut van cryptoplatform Coinbase. Op zijn allereerste handelsdag ging het aandeel maar liefst 31 procent omhoog. Dat zou enerzijds te maken hebben met de hype op de cryptomarkt en anderzijds met de grote interesse van Cathie Wood’s Ark Invest in de aandelen Coinbase.

Wood zou voor 245,9 miljoen dollar aandelen hebben gekocht woensdag. Wood is een bitcoin bull en is van mening dat digitale munten een bepaalde positie moeten hebben in iedere beleggers zijn of haar portefeuille. Het debuut van Coinbase wordt beschouwd als een keerpunt voor crypto omdat het jarenlang werd ‘weggelachen’ en bekritiseerd door Wall Street.

Er zijn echter zorgen en twijfels omtrent de waardering van het bedrijf. Men verwacht dat het aandeel van Coinbase evenredig gaat bewegen met de koers van de bitcoin. Met andere woorden, COIN zou een bijzonder volatiel aandeel kunnen worden op de Nasdaq.

Hoog koersdoel

Bij de start van de tweede handelsdag ging het aandeel 4 procent hoger. Analisten van BTIG hebben een koersdoel van 500 dollar geplakt op het aandeel, 50 procent hoger dan de prijs bij sluiting van de eerste handelsdag. In een nota aan hun klanten schreven ze sterk in Coinbase te geloven gezien de populariteit van crypto en het handelsplatform zelf.

We believe COIN, the most popular consumer-facing cryptocurrency exchange in the U.S., is positioned to be a primary beneficiary of the increased adoption of Bitcoin and other digital assets as it continues to scale in the U.S. and internationally.

Bitcoin-bulls rekenen erop dat meer reguliere investeerders zich aan crypto zullen wagen. Tesla deed eerder dit jaar een investering van 1,5 miljard dollar in bitcoin terwijl grote Amerikaanse banken zoals Morgan Stanley en BNY Mellon cryptodiensten lanceren voor hun klanten.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Pro – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategie├źn
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven