Het cijferseizoen is op dit moment volop bezig. Tijdens de afgelopen handelsweken wisten diverse toonaangevende beursgenoteerde bedrijven hun kwartaalcijfers te publiceren. Inmiddels kunnen we gerust stellen dat de kwartaalcijfers buitengewoon goed zijn. Zelden werden de verwachtingen van de analisten immers op dusdanige wijze verslagen.

Het is duidelijk dat de meeste beursgenoteerde bedrijven inmiddels de coronacrisis achter zich hebben gelaten. Zo wisten de meeste bedrijven tijdens de maanden april, mei en juni fantastische resultaten te behalen. En deze resultaten zijn duidelijk beduidend beter dan waar de analisten op gerekend hadden.

Ligt de coronacrisis definitief achter de rug?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot en BCA Research, is de indrukwekkende prestatie van de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven in beeld gebracht. Zo wist het gemiddelde S&P 500 index bedrijf tijdens het tweede kwartaal een 20% hogere winst te behalen dan de voorspellingen van de analisten. Een dergelijke ‘outperformance’ werd voor het laatst net na het einde van de financiële crisis bereikt. Dat resulteerde destijds in een economie die nog jaren wist te groeien.

De kwartaalcijfers doen vermoeden dat de coronacrisis definitief achter onze rug ligt. Niet alleen in de economische cijfers is dit duidelijk terug te zien, maar nu ook bij de bedrijfscijfers. Overigens hoeft dit niet direct goed nieuws voor de aandelenmarkten te betekenen, want beleggers waren al vooruitgelopen op deze constatering. En ondanks de buitengewone kwartaalcijfers werden sommige aandelen alsnog getrakteerd op een koersdaling. Het is dus ook duidelijk geworden hoe hoog de verwachtingen van beleggers zijn. En die verwachtingen liggen duidelijk hoger dan de verwachtingen van de analisten.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar