In China is de concurrentie op de markt voor elektrische voertuigen bikkelhard. De drie ‘grote’ namen die het tegen elkaar opnemen zijn Li Auto, Xpeng en Nio waarvan deze laatste wordt gezien als dé autobouwer met het meeste potentieel. Echter deed Li Auto het in de maand juli het beste van de drie met het meeste aantal leveringen.

De cijfers voor de maand juli zijn bekend voor zowel Li Auto, Xpeng en Nio. De Chinese autobouwers zitten alledrie rond de 8.000 leveringen voor de maand juli. Maar het is toch Li Auto die de kroon spant met 8.589 stuks. Xpeng leverde er 8.040 en Nio ‘slechts’ 7.931 stuks.

In totaal wist Nio dit jaar al 49.887 voertuigen te leveren aan hun klanten maar de maandelijkse toename lijkt even gestopt te zijn. In juni leverde Nio 8.083 stuks. Li Auto heeft dit jaar 38.743 voertuigen kunnen afleveren, dat is minder dan Nio maar gezien het momentum kan het verschil elke maand kleiner worden. In juni kon Li Auto 7.713 voertuigen leveren aan hun klanten.

Concurrentie

Xpeng zit tussen beide concurrenten in met 38.778 geleverde voertuigen dit jaar. Yanan Shen, medeoprichter van Li Auto, is alvast tevreden met de evolutie en zei dat de autobouwer eind dit jaar enkele grote updates en upgrades zal uitsturen naar hun voertuigen.

Driven by outstanding product features and performance, the 2021 Li ONE set an all-time high in monthly deliveries once again. By the end of this year, we will launch a series of major OTA upgrades to elevate our product offering to new heights.

Het totale plaatje dit jaar is nog altijd in het voordeel van Nio. Wat het aantal leveringen betreft hebben ze een voorsprong van 10.000 stuks op hun concurrenten. De vraag is of ze deze voorsprong kunnen behouden. Op 11 augustus publiceren ze hun kwartaalrapport voor Q2.

Aandelen van deze Chinese autobouwers zitten de afgelopen maanden in een rollercoaster. Enerzijds omwille van de Amerikaanse zwarte lijst waarop steeds meer bedrijven belanden. Anderzijds omdat de Chinese overheid zelfs strenger wordt en bedrijven streng controleert.

Bronnen: CNBC

Foto: Noya Fields – Flickr – CC BY-SA 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>