De beursmaand september is historisch gezien een van de slechtste beursmaanden van het jaar. Zo was er in september 2011 en september 2015 sprake van een daling van respectievelijk 7,2% en 2,6% (S&P 500 index). Maar, het verleden voorspelt juist stijgende beurskoersen voor dit jaar in september.

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft de beursmaand september onder de loep genomen. En de ervaren strateeg kwam uiteindelijk tot de conclusie dat er sprake is van een significante afwijking indien de S&P 500 index bij de start van de beursmaand september onder het 200-daagsgemiddelde begint. In dat geval is de kans op een daling namelijk aanzienlijk groter dan in het geval dat de S&P 500 index boven het 200-daagsgemiddelde start.

Beleggers hoeven niet te vrezen voor deze beursmaand

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Ryan Detrick, is te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 keer dat het in september boven het 200-daagsgemiddelde begon er in 80% van de gevallen sprake was van een hogere slotstand aan het einde van de maand. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt 1,64%.

Op de tweede tabel, wederom afkomstig van Ryan Detrick, is te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 keer dat het in september onder het 200-daagsgemiddelde begon er in 70% van de gevallen sprake was van een lagere slotstand aan het einde van de maand. De gemiddelde daling daarbij bedraagt 3,26%.

Beleggers mogen dus blij zijn dat de S&P 500 index deze maand boven het 200-daagsgemiddelde gestart is. Al bieden de resultaten uit het verleden natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar