De goudprijs wist tijdens de voorbijgaande maanden uitstekende zaken te doen. Sinds de zomer van 2018 zit het gele edelmetaal al in de lift. En door de stijgende goudprijs is de populariteit rondom de goudmijnaandelen ook weer toegenomen. Een belangrijke grafiek laat zien dat de goudprijs op dit moment geconfronteerd wordt met een belangrijke weerstandslijn.

Technisch analist Chris Kimble is de absolute kenner als het gaat om het herkennen van technische patronen en het beoordelen van de betrouwbaarheid van dergelijke patronen. Op zijn website deelde hij de bovenstaande grafiek waarop de goudprijs is afgezet tegenover de dollar.

Goudstieren zetten mogelijk een stapje terug

Op de grafiek is te zien dat de Gold/Dollar Ratio op dit moment terecht is gekomen bij een belangrijke weerstandslijn. Tijdens de top van 2011 kwam deze ratio namelijk in een dalende trend terecht en op dit moment is de bovenkant van die dalende trend weer bereikt.

Tevens wijst Kimble beleggers er op dat er sprake is van een zeer hoge notering bij de RSI-indicator. Deze index wordt ook wel de spanningsmeter genoemd. Op het moment dat deze indicator boven de 70-lijn terecht komt is er sprake van een ‘overgekochte’ situatie. En daar is op dit moment sprake van. Een overgekochte situatie hoeft niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk een correctie onderweg is, maar het impliceert wel dat de stier mogelijk toe is aan een adempauze.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!