In 2019 hebben genoeg noemenswaardige bedrijven een beursnotering gekregen. In de VS is in dat geval bijvoorbeeld te denken aan Uber, Lyft en WeWork. Opvallend genoeg laten de top 10 Amerikaanse IPO’s van dit jaar een dramatische beursbeweging zien. En daardoor is er een opvallende divergentie ontstaan met de S&P 500 index.

Als we het over een IPO hebben, dan gaat het simpel gezegd over een beursgang. Op Wall Street vroegen tal van bedrijven dit jaar een beursnotering aan. Sommigen van hen werden een groot succes, terwijl anderen in het vergeethoekje belandden.

De nieuwe aandelen vormen een bedreiging voor Wall Street

Volgens The Felder Report ziet het algemene IPO-plaatje van dit jaar er niet zo rooskleurig uit. Zo is op de bovenstaande grafiek de beursbeweging van de top 10 Amerikaanse IPO’s in beeld gebracht. Tot de zomer wisten deze aandelen nog goede zaken te doen, maar daarna is het snel bergafwaarts gegaan. Op dit moment is er op jaarbasis zelfs sprake van een daling. En dat is onder andere te danken aan de aandelen Uber en Lyft, die allebei onder hun IPO-prijs noteren.

Als gevolg van deze dramatische prestatie is er een gigantische divergentie ontstaan met de S&P 500 index. En volgens Jesse Felder kan dat op de lange termijn een groot probleem zijn voor Wall Street. Deze grafiek maakt namelijk duidelijk dat de ‘nieuwe’ aandelen de huidige beursrally niet ondersteunen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS