Mondeling werd er enkele weken geleden een ‘phase one deal’ overeengekomen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, maar officieel is er nog niets getekend of bekrachtigd. Beleggers en investeerders wachten nu angstvallig op ene eerste kribbel in deze deal. Marktkenners verwachten dat dit vermoedelijk in december zal plaatsvinden.

Een mondelinge overeenkomst is één zaak, maar dit officieel bekrachtigen met een document en handtekeningen is iets helemaal anders. De ‘phase one deal’ tussen de Verenigde Staten van Amerika en China mag dan wel mondeling bestaan, maar ze moet gewoon nog vastgelegd worden op papier in een officieel document en ondertekend door beide partijen.

Het optimisme op de beurzen wordt gecreëerd door de waarschijnlijkheid dat beide partijen dit document deze maand of volgende maand zullen gaan opstellen en ondertekenen. Zakenbank Pimco verwacht dat er voor kerstmis nog concreet iets zal worden vastgelegd omtrent de deal.

Deal vóór kerst

John Studzinski, managing director bij Pimco, verwacht dat ’s werelds twee grootste economieën nog voor het einde van december een deal zullen sluiten. Een deal dit jaar zou goed zijn voor het Amerikaanse en Chinese bedrijfsleven en uiteindelijk ook voor de wereldeconomie. Dit zou de eindejaarsrally ook een flinke duw in de rug kunnen geven.

And I think Trump sees this as important. He’s gotten a lot of endorsement from American CEOs who want to see some type of stabilization and anchor in this broader relationship and trade dialogue between China and America.

Studzinski benadrukt echter wel dat de ‘phase one deal’ geen grote veranderingen zal brengen in de situatie. Na het ondertekenen van deze deal, moeten er nog veel stappen gezet worden alvorens de handelsoorlog effectief opgelost kan worden. Maar het is alleszins een positief signaal dat beide partijen willen samenwerken aan het probleem om erger te voorkomen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS