Een nieuw beursjaar is aangebroken. Beleggers hopen dat de beursrally ook in het nieuwe jaar een vervolg gaat krijgen. De twee meest recente beursmaanden voorspellen in ieder geval goed nieuws. Door de aanzienlijke beursstijging tijdens de maanden november en december is de kans groot dat ook het beursjaar 2021 een succes gaat worden.

Tijdens de maand november wisten de beurzen tegen alle verwachtingen in aanzienlijk in waarde te stijgen. Dit was onverwachts omdat de meeste analisten rekenden op een beursdaling indien Joe Biden als nieuwe president van de VS gekozen zou worden. Het tegendeel is tijdens die maand waarheid geworden. Ook in december werd er een vervolg gegeven aan de beursrally. Over de periode van november en december gerekend wist de S&P 500 index ruim 16% in waarde te stijgen.

In 2021 kunnen de beurzen verder in waarde gaan stijgen

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat een beursrally van meer dan 10% tijdens de laatste twee maanden van het jaar erg goed nieuws betekent voor het nieuwe beursjaar. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index in dat geval tijdens het nieuwe beursjaar gemiddeld met 18% in waarde weet te stijgen. Sinds het jaar 1950 is dit slechts 5 keer eerder voorgekomen en tijdens alle voorgaande keren noteerden de beurzen een jaar later hoger.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren ook dit jaar in het voordeel zijn. Beleggers mogen dus hopen op een mooi beursjaar.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis