De eerste twee handelsdagen van het jaar zijn direct al volatiel verlopen. Met name tijdens de handelsdag van maandag waren er grote schommelingen waarneembaar. De kans is groot dat de beweeglijkheid op de financiële markten de komende tijd nog verder oploopt. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

De eerste twee handelsdagen van het nieuwe beursjaar liggen achter de rug. Tijdens deze handelsdagen is direct duidelijk geworden dat beleggers er niet op moeten rekenen dat dit beursjaar vlekkeloos zal gaan verlopen. Ook in 2021 zal het gevecht tussen de beren en de stieren gevoerd worden.

Beleggers kunnen profiteren van de beweeglijkheid op de financiële markten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat beleggers de komende handelsweken rekening moeten houden met een toenemende volatiliteit. Gemiddeld gezien weet de beweeglijkheid in de periode januari-maart toe te nemen. Pas vanaf april is er een dalende volatiliteit waarneembaar op de beursvloer.

Voor traders zijn dit overigens de mooiste tijden. Zij zijn immers gebaat bij de nodige schommelingen op de beursvloer. Ook de oplettende belegger kan gebruikmaken van de kansen die mogelijk tijdens de komende handelsweken gegeven gaan worden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.