Het moest een memorabele week worden voor Elon Musk. Afgelopen week zou immers de eerste Tesla Model 3 van de band komen rollen. Dit heugelijke feit vond uiteindelijk dit weekend ook plaats, maar voor de rest moet Musk terugkijken op een beroerde week. En dat had alles te maken met de prestatie van Tesla op de beursvloer.

Op de beursvloer verliep de afgelopen week voor Tesla niet echt op rolletjes. Het werd uiteindelijk de slechtste beursweek voor Tesla over de afgelopen anderhalf jaar gemeten. Het aandeel moest als reactie op de tegenvallende bedrijfsresultaten uiteindelijk 15% aan waarde inleveren. Beleggers maken zich op dit moment met name zorgen over de toekomstplannen van Musk. Zijn plannen zien er immers niet echt reƫel uit.

Tesla is niet langer meer de meest waardevolste Amerikaanse autofabrikant

Ook heeft Tesla nog steeds te maken met een kasstroom die elk kwartaal zwaar negatief is. De populaire autofabrikant is dus voorlopig nog steeds afhankelijk van externe partijen die geldinjecties moeten verrichten. Daarnaast is er ook een groep beleggers die wat winst van tafel heeft genomen nadat Tesla dit jaar al tientallen procenten in waarde wist te stijgen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat General Motors afgelopen week Tesla weer voorbij wist te gaan op basis van beurswaarde. En daardoor is Tesla niet langer meer de meest waardevolste Amerikaanse autofabrikant. Musk kan de afgelopen week dus maar beter snel doen vergeten.