Rond medio maart wisten de wereldwijde aandelenmarkten een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat moment zijn de meeste beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Opvallend genoeg zijn de beurswinsten voornamelijk behaald buiten de normale handelsuren om. En dat is toch wel bijzonder te noemen.

Op dit moment is er sprake van een zijwaartse trend op de beurzen. Zowel de kopers als de verkopers weten vooralsnog niet te overtuigen. En gezien het feit dat de zomerperiode is aangebroken zou deze trend nog wel een tijdje stand kunnen houden.

Zorgt de Fed voor een beursstijging?

Uit onderzoek van MacroCharts blijkt dat de beurswinst van de afgelopen maanden met name te danken is aan de beursstijging die buiten de normale handelsuren om gerealiseerd werd. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de S&P 500 index tijdens de voorbeurs- en nabeurssessies met 28% in waarde wist te stijgen. Tijdens de normale handelsuren werd in ruim drie maanden tijd amper 1% winst gerealiseerd.

Volgens de kenners is dit voor een groot deel te wijten aan het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De Fed zet haar financiƫle injecties met name buiten de normale handelsuren in. En het effect van dit beleid is op de bovenstaande grafiek duidelijk terug te zien.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar