Zakenbank Morgan Stanley heeft de MSCI Singapore eens onder de loep genomen. Hun bevindingen zijn bijzonder positief want ze verwachten dat de index de komende 12 maanden mooie rendementen gaat leveren. Een stijging van 14 procent zit er volgens de analisten van Morgan Stanley zeker in omdat beleggers hier hun kapitaal zullen parkeren als reddingsboei.

Beleggers en investeerders kijken meestal naar goud en zilver als ze hun kapitaal veilig willen beleggen. Maar volgens Morgan Stanley zou de MSCI Singapore ook zulke rol kunnen spelen op de markten de komende maanden. De reden hiervoor heeft te maken met de Singaporese aanpak van COVID-19. Zij zijn wel erg genereus wat betreft het stimuleren van de economie.

We could see inflows supported by a growing of perception of Singapore as a safe haven amid geopolitical and economic uncertainties in the region.

Op dit moment zijn er 4 stimuleringspakketten ter waarde van 100 miljard Singaporese dollar, dat is bijna 20 procent van de totale bbp. Een noodzakelijk interventie want ook Singapore wordt niet gespaard door het coronavirus en heeft te maken met economische problemen.

Geopolitiek

Daarenboven zijn er ook nog de geopolitieke spanningen tussen Hong Kong en China. Sinds mei is de situatie tussen beide landen geëscaleerd en dat speelt in het voordeel van Singapore omdat ze in concurrentie zijn met Hong Kong voor de positie van financiële hub van Azië.

The perception of Singapore as a safe haven amid the current health crisis and geopolitical uncertainties could drive more high-net worth individuals (HNWIs) to allocate more of their wealth in the country.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank zijn van mening dat de Singaporese aandelen op hun bodem zitten en dat een rebound zeer waarschijnlijk is. Ze richten zich voornamelijk op aandelen die een hoog dividend uitkeren en in het plaatje passen van een cyclisch herstel.

Bronnen: CNBC

Foto: Idyshah – Pixabay 

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER